Norr om Stan

Nyheter

Musiklek för dagisar – vår 2024

– De populära sångstunderna med Sussi, Ludde och Macke fortsätter efter årsskiftet! Dagisar och föräldraföreningar kan boka gruppen på besök på plats eller på distansbesök (online). Efter årsskiftet arrangeras online-besök på måndagar, livebesök huvudsakligen på tisdagsförmiddagar. Tider för distansbesök i januari-februari 2024 har publicerats, och vi tar också emot nya bokningar för livebesök. Ytterligare information: nos.fi/musiklek-pa-dagis.

Yle Vega Huvudstadsregionen och NoS 20 år

– Norr om Stans verksamhetsledare Katja Salojärvi gästar radioprogrammet Förmiddag i Nyland som direktsänds på måndagen 20.11.2023 kl. 10-11 på Yle Vega Huvudstadsregionen. Det blir prat om NoS 20 år, föreningens uppkomst, historia, nuet och framtidsutsikter. Programmet kan lyssnas också på Yle Arenan, Yle Vega Huvudstadsregionen | Yle Arenan – poddar.

Norr om Stan fyller 20 år

nos-styrelse-och-katja

– Norr om Stans grundande möte hölls 12.11.2003 i Malms kulturhus. Därmed har föreningen arbetat flitigt redan i  20 års tid för fritidsverksamhet på svenska i norra Helsingfors med omnejd. 

I lördags samlades ett fyrtiotal NoS vänner på Solhem i Malm för att fira NoS första 20 år med en middag, fina uppträdanden av bl.a. Helsingebygdens kör och Vanda Teaterförening samt tillhörande festtal och många roliga minnen. På bilden tackar NoS styrelse, med ordförande Sonja Frölander-Ulf i spetsen följd av vice-ordförande Marketta Währn, Marie-Therese Olenius-Noopila, Lisbeth Lärka och Vuokko Salo verksamhetsledaren Katja Salojärvi för hennes helhjärtade engagemang genom åren. 

Hur allt fick sin början och mycket mer om NoS historia kan du läsa i följande artiklar som tidigare har publicerats i infotidningen Det häder Norr om Stan.

 
 

Transport och program för Svenska Dagen

– Välkommen till Svenska Dagen fest på måndagen 6.11.2023 kl 18:30 som i år ordnas på Björkhem i Vanda (Vandaforsvägen 4, 01670 Vanda).

Festens tema är Helsinge hembygdsmuseums 60-årsjubileum, som uppmärksammas genom festtal av Sigbritt Backman, och uppläsning av en krönika skriven till museets invigning år 1963. Därutöver körsång, utdelning av årets Vandalax samt kaffe och dopp. Fritt inträde. 

Gratis busstransport till och från Björkhem ordnas (Åggelby-Malm-Kyrkoby-Björkhem) med start kl. 17:30 vid Åggelby torg. Obligatorisk anmälning till bussen på adressen: https://forms.gle/HyXz2Ck31KXRrJaS7.

Svenska Dagen festligheterna ordnas av Helsinge-Tusby Ungdomsförbund i samråd med Vanda uf, Norr om Stan och Svenska kommitten i Vanda.

Ingen musiklek under höstlovsveckan

hunden-ludde-sitter-bland-hostlov

– Skolornas höstlovsvecka närmar sig och det innebär att Solhem kommer att vara fullt med skolbarn som deltar i Norr om Stans dagskoloni. Därmed blir det ingen musiklek på torsdagen den 19 oktober. Vi välkomnar barn i åldern 0-5 tillsammans med föräldern/annan vårdnadshavare till musiklek med Ludde, Sussi och Macke återigen den 26 oktober kl. 10.

Ny medlem i NoS

Föräldraföreningen vid Daghemmet Sparven rf i Rönnbacka, Helsingfors, välkomnas med som den nyaste medlem i Norr om Stan rf! 

Anmäl dig till höstlovskolonin i Malm

gula-och-orange-hostlov

– Höstlovet närmar sig med stormsteg! För dig som inte ännu har något program planerat, varför inte delta i Norr om Stans höstlovskoloni? 

Vi har ännu platser kvar till dagskolonin på Solhem i Malm (16.10-20.10, dagligen kl. 8:30-16:30). Dagslägret är  för elever på åk 1-6 och som alltid, utlovas det roligt och mångsidigt program hela veckan ut, med både inne- och uteaktiviteter, utflykter, lunch och mellanmål och bästa sällskap. Priset för hela veckan är 80 euro och det finns också möjlighet att ansöka om friplats.

Anmälningar via NoS anmälningsportal.

bild-pa-solhem

Höstnumret av NoS infotidning

– Höstnumret av NoS infotidning Det händer norr om stan har utkommit. Bekanta dig med den fritidsverksamhet som NoS och våra medlemsföreningar har att erbjuda nu på hösten och anmäl dig med till verksamheten! Det är också dags att minnas och firas NoS 20-åriga existens! 

De korrekta svaren på frågesporten (s. 23-24). 

Vill du hellre få infotidningen direkt hem nästa gång, skicka mejl till info(at)nos.fi och lämna in ditt namn och adress. Följande nummer av infotidningen med höstens program utkommer i början av september.

Läs tidningen som pdf (2,1 MB)

Höstens kursverksamhet börjar

– Nu lönar det sig att ta en titt på Norr om Stans kursportal! Höstens första klubbar och kurser bl. a. i keramik och knyppling har nämligen öppnats för anmälan och om det går som det brukar, så fylls platserna fort. Klicka dig vidare till vår anmälningsportal och läs mer!