Erfarenheter av en GLU-praktikant

Isabell Kujamäki har gått GLU, och gjorde praktik på NoS sommarkoloni på Solhem. Här berättar hon om sin upplevelse.

Så började sommarlovet och jag hade via gruppledarutbildningen för unga, GLU, fått praktikplats på Norr om Stans sommarläger för lågstadiebarn på Solhem i Malm. Praktiken hörde till för att få min gruppledarutbildning färdig. Det var också många andra som gjorde sin praktik eller annars hade några veckors sommarjobb på Solhem, vilket var fint för då fick vi möjligheten att träna ledarskap med andra i samma ålder.

Jag valde att göra min praktikvecka i början av sommarlovet och hade tur med vädret: hela veckan var passligt varm och det regnade inte just alls. Vilket var tur då vi var så mycket ute: nästan varje dag under veckan besökte vi olika parker eller skogar. Det var skönt för barnen att simma i Gumtäkt i härligt solsken och Sveaborg skulle inte ha blivit någon rolig resa om det hade regnat. 

Själv hade jag inga speciella förväntningar på praktikveckan och hoppades bara att jag skulle komma överens med alla, barn och mina kollegor. Det gjorde jag. Veckan blev super, jag lärde känna alla och vår gruppanda var toppen. Ledarna på lägret var trevliga och man fick direkt en välkommen känsla.

Efter veckan kändes det lite sorgligt att säga hejdå till alla barnen. Som tur fick jag frågan om jag kunde hoppa in som anställd hjälpledare på ett annat av Norr om Stans läger i Gumtäkt. Jag tog direkt emot platsen för jag visste att det skulle vara roligt!

Jag rekommenderar definitivt för den som har möjlighet, att ha sin praktik eller sommarjobb på ett sommarläger för att få en bra upplevelse av att jobba som ledare.

barn-i-morgonsamling-pa-solhems-gard
barn-klattrar-i-toloviksparken
kolonibarn-i-sveaborg