Norr om Stan

Julkonserter av Helsingebygdens kör

När

14/12/2023 - 15/12/2023    
19:00

Var

Söderkulla kyrka och Helsinge kyrka S:t Lars
Söderkulla/Helsinge kyrkoby, Sibbo/Vanda

Evenemangstyp

Karta Otillgänglig

Helsingebygdens kör bjuder på två konsertkvällar för att lysa upp decemberkvällar:

En ros utsprungen

– 14.12. kl. 19 i Söderkulla kyrka; Fröken Miilis väg 1, 01150 Söderkulla
– 15.12. kl. 19 Julkonsert i Helsinge kyrka S:t Lars; Kyrkovägen 45, 01150 Vanda

Tomas Höglund, solist
Macke Söderström, dirigent

Medverkande: Västersundoms skolans elevkör; Lucia med följe

Biljetter 15 euro (kontanter, kort eller MobilePay).

www.hbk.fi

Helsingebygdens kör, med sina 127 år på nacken, är en av de äldsta blandade körerna i Finland. Idag består kören av drygt 40 sångare i fyra stämmor. Körens mål är att erbjuda sina sångare kvalitativ körsång samt en välorganiserad och lockande verksamhet i en svensk miljö. Kören erbjuder även en möjlighet för språkbad för sångare med annat modersmål (och vi har glädjen att ha med oss i leden omkring tio finsktalande sångare). Körens sångare är målmedvetna och vill utvecklas som körsångare. I verksamheten hör förutom de veckovisa övningarna även körläger och körresor, både i Finland och i övrig Europa. En tävlingsinriktad körresa är i planerna hösten 2024.

Marcus”Macke” Söderström är en musiker bosatt i Helsingfors. Han har jobbat med ett flertal körer genom åren, både som dirigent och som pianist. Han ledde Jakobstads Sångarbröder åren 2002-2019 och Betaniakören 2013-2019. Efter sin flytt till Nyland hösten 2019 har han varit dirigent för Nordsjö Sångkör och för Ekenäs Manskör, av vilka han fortfarande leder den sistnämnda. Vid sidan om sitt dirigerande jobbar Macke som musiklärare och pianolärare i Helsingfors och i Esbo. Jazz, gospel och soul är musikstilar som alltid legat honom varmt om hjärtat. Macke har dirigerat Helsingebygdens kör från början av året 2023.

Tomas Höglund föddes 1973 i Jakobstad och arbetar som frilansande sångare, låtskrivare och musiklärare. Han blev känd för den stora allmänheten i Finland genom Voice of Finland där han tävlat både som solosångare och tillsammans med sin hustru Maria Höglund. Tomas har en lång karriär som solosångare och han har även en gedigen bakgrund inom olika kör- och bandprojekt. År 2005 representerade Tomas Finland vid Eurovision Song Contest i Ukraina som Geir Rönnings bakgrundssångare. Tomas har även uppträtt i flera tv-produktioner från Biisibongarit till Efter Nio. Sedan 2017 har samarbetet med låtskrivaren och producenten Niklas Nylund resulterat i fem singlar varav den senaste Take it as it comes släpptes i slutet av 2021. Under hösten 2023 uppträdde Tomas tillsammans med Maria med egen musik i Svenska DagenTV-galan och de håller en stor jul- och välgörenhetskonsert på Svenska Teatern i Helsingfors söndagen 17.12.