Norr om Stan

Den årliga inspirationsdagen för motion, drömmarnas motionsdag, firas den 10 maj. Årets tema är att ta hand om sig själv och en vän. Finns det någon i din familj, klass, arbetsgrupp eller vänkrets som behöver uppmuntran? Ta med hen på nåt skoj, eller gör till exempel utmaningen att skriva din egen hemort som du hittar på Finlands svenska idrotts hemsida! Dela gärna ditt motionspass på sociala medier under hashtagen #idrottfi och #drömmarnasmotionsdag

Inspirationsmaterial finns för stora och små, unga och gamla! Jobbar du med barn? Bekanta dig med Skogsäventyr för barn , beställ eller ladda ner ett häfte om barmarksbana och utelekar, eller bege dig ut och spring!

Behöver du ta nåt lugnare? Folkhälsans rörelseglädje genom åren -program erbjuder mångsidiga motionsmöjligheter i Helsingfors.

Svenska pensionärsförbundet har en hel del på gång, också videoinstruktioner till sådant du kan göra hemma (bjud in grannen så blir det roligare!).

Vanda svenska pensionärer ordnar en mängd trevligheter, t.ex. promenader, allsång, blomsterbingo etc.

Känner du mest för att gå ut och njuta av en vårpromenad? Då kanske du vill bekanta dig med materialet från projektet 100 km svenska stigar och välja någon av de guidade stigarna – eller ta en sommarutmaning att promenera dem allihop? Fler hemstadsstigar finns förresten i hela huvudstadsregionen, så utmaningarna tar inte slut i första hand!

Mycket nöje på drömmarnas motionsdag!