Tips för sommarutflykter i norra Helsingfors och Vanda

brobacka-karta

– Firar man sommar i hemknutarna och funderar vad man ska hitta på att göra, är åtminstone en bra idé att ta en titt på NoS webbplats och det som just nu har samlats på sidorna under 100 km svenska stigar.

De 12 ruttbeskrivningar som finns här ingick i ett projekt som någon kanske kommer ihåg från år 2017, då vi firade Finlands 100-åriga självständighet. Materialet har nu publicerats på nytt, med kartor, bilder och mycket lokalhistoria som på ställvis håller nästan på att försvinna – tänk bara på städernas bygg- och trafikplaner och allt nybygge som pågår t.ex. i Åggelby, Malm och Mosabacka.

Så nu gäller det bara att bekanta sig med materialet – en blandning av moderna och/eller försvinnande förorts- och landsbygdsmiljöer, hus och bygg samt naturupplevelser och som kanske till och med får en att betrakta sin egen vardagliga omgivning med nya ögon. Ta med familjen eller en vän (men allra minst en matsäck) och starta i väg, antingen till fots eller med cykeln. 

Läs vidare på nos.fi/100-km-svenska-stigar.