Det händer på svenska - föreningsmagasin på kommande!

02.06.2020 kl. 12:11
Insamling av uppgifter om alla svenska föreningar i Helsingfors och Vanda pågår som bäst - visst är din förening med?

Är du aktiv i en svenskspråkig förening? Fyll då gärna i kort information om din förening via denna webblankett senast den 17 juni 2020!

Under våren och försommaren 2020 samlar Norr om Stan i samarbete med Luckan, Sydkustens Landskapsförbund och Förbundsarenan in information om de svenska föreningarna och deras utbud, för att till hösten kunna skicka ett tryckalster kallat Det händer på svenska till alla hem i Helsingfors och Vanda där det bor minst en svenskregistrerad person.

Det händer på svenska ska presentera det svenska föreningsutbudet i Helsingfors och Vanda, varvat med artiklar och intervjuer som knyter an till föreningslivet. Meningen är att ge föreningarna ett rejält synlighetslyft och puffa för den värdefulla verksamhet föreningslivet utgör.

Samtidigt jobbar Luckan med föreningsportalen fritid.fi som snart öppnas. Syftet med fritid.fi är att skapa en heltäckande och lättanvänd mötesplats för fritidssysselsättningar och föreningsverksamhet. På fritid.fi kan ni kostnadsfritt dela information om er svenska förening och posta evenemang, kurser och program. fritid.fi presenterar föreningarna också på engelska. 

Nu samlar vi gemensamt information till båda projekten.

Målsättningen är att förteckningen blir så heltäckande som möjligt, därför kommer vi också att ringa runt till föreningar.

Kontakta oss gärna om du vill ha mer information, behöver hjälp med formuläret eller har andra frågor. Vi uppskattar också hjälp med att sprida budet vidare! 

         - Fritid.fi, e-post: fritid@luckan.fi tfn: 050 307 8937

         - Det händer på svenska, e-post: katja.salojarvi@nos.fi, tfn: 050 432 8888

Bakom Det händer på svenska står Norr om Stan, Sydkustens landskapsförbund, Förbundsarenan och Föreningen Luckan. Fritid.fi är ett projekt under Luckans Kompetenscenter för svensk integration. 


 

Katja Salojärvi