Regler & praxis för eftis

För att alla ska trivas på eftis är det viktigt att följa de gemensamma reglerna.

Klädsel

Vi promenerar ungefär en kilometer till Solhem oberoende av väder, och är annars också mycket ute, så det är viktigt att barnen har kläder enligt väder. Vid regn ska barnen ha REGNROCK och stövlar, inte paraply! Detta är delvis en säkerhetsfråga då vi rör oss i trafiken på vägen från skolan till eftis, och delvis en praktisk fråga då det är lättare att leka ute i regnrock. Den som har regnbyxor kan gärna ha också dem med sig.

Det finns tyvärr inte möjlighet att lämna extra kläder på Solhem, så det gäller att packa med behövlig utrustning då barnen går hemifrån på morgonen.

Skriv namn i barnens kläder och skor!

Mobiltelefoner och egna leksaker

Barnen ska inte ha mobiltelefoner framme på eftis. Vi främjar samhörigheten genom att leka och pyssla tillsammans.

Eftisgruppen nås på eftisledarnas telefoner, och barnen får låna ledarnas telefoner ifall de behöver ringa föräldrarna.

Vi rekommenderar att barnen inte har med sig egna leksaker eller dylikt på eftis. Dessa kan gå sönder eller försvinna. NoS och eftis ansvarar inte för leksaker eller mobiltelefoner som försvunnit eller gått sönder.

Avhämtning och tider

Barnen bör avhämtas eller gå hem (de som har lov att gå själv) senast kl. 16:00 resp. 17:00. Eftis stänger kl. 17:00 och då bör alla vara ute ur huset. Observera att föräldrarna eller vårnadshavaren bör meddela eftispersonalen vem som får avhämta barnet.

Eftis är öppet enligt skolans arbetstider, med undantag för de gånger det är skoldag på lördagar, då är eftis stängt.